MITÄ VUOSI 2019 TOI TULLESSAAN RAUDANPUUTTEISILLE?

Viimeisen vuoden aikana on tapahtunut paljon raudanpuutteisille.

Tuhannet uudet potilaat ovat saaneet hoitoa meidän vastaanotoillamme niin Pudasjärvellä kuin netin nettivastaanoton välityksellä. Raudanpuuteblogi elää verkossa taukoamatta. Olemme saaneet satoja ihania asiakaspalautteita, kiitos kaikille niistä!

Lääkärit saivat opastusta raudanpuutteesta ilman anemiaa

Vuoden 2019 aikana julkaistiin suomen lääkärilehdessä suomalaisten hematologien ohjeet raudanpuutteen hoitamiseksi ilman anemiaa! Tämä oli valtava harppaus kaikille niille, joilta hoito oli evätty ennen tätä.

Monet potilaani ovat kertoneet, kuinka terveyskeskuslääkärin vastaanotolla olikin muuttunut ääni kellossa ja aiemmin saatu negatiivinen kohtelu olikin muuttunut kiinnostuneeksi ja positiiviseksi vastaanotoksi. Ferritiinitkin olivat sujahtaneet kuin itsestään laboratorion tietokantaan.

PÄÄSET LUKEMAAN LÄÄKÄRILEHDEN ARTIKKELIN TÄSTÄ

Raudanpuuteyhdistys perustettiin

Toki tieto raudanpuutteesta ilman anemiaa ja sen oireista ei ole tavoittanut vielä ihan joka niemennokkaa Suomessa, joten töitä on vielä tehtävänä. Vuoden 2019 perustettiin myös Raudanpuuteyhdistys, jonka tarkoituksena on lisätä tietoutta raudanpuutteesta niin että siitä kärsivät saisivat asianmukaista hoitoa suomalaisessa terveydenhuollossa.

PÄÄSET LIITTYMÄÄN MUKAAN TOIMINTAAN TÄSTÄ

Oma toimintamme

Olemme hyvin omistautuneita raudanpuutteisten hoitamiselle. Päivitämme jatkuvasti tietouttamme aiheesta seuraamalla hoitokäytäntöjä ympäri maailman ja viimeaikaisia tutkimuksia aiheesta! Tämä on ensiarvoisen tärkeää, jotta löydämme yksilölliset ratkaisut kunkin tarpeisiin vauvasta vaariin!

Oma toimintamme raudanpuutteisten parissa on jatkunut aktiivisena ja mielellämme otamme apukäsiä vastaan. Mikäli tiedätkin hyvän lääkärin, joka olisi kiinnostunut työskentelemään klinikallamme Pudasjärvellä tai etävastaanotolla, kannattaa vinkata ja pyytää laittamaan sähköpostia meille info@medipudas.fi

Sosiaalinen media

Facebookin ”lääkärin blogi” vertaistukiryhmä saavuttaa kohta 10 000 jäsenen rajapyykin. Ryhmä on aivan mahtava ja olen todella kiitollinen kaikille niille, jotka kannustavat muita raudanpuutteen taipaleella. Kommentoinnit ovat myös aina olleet hyvin asiallisia ja asiaan perehtynyttä. Mikä tietopankki meillä onkaan! Jos et jo kuulu ryhmään, niin liity mukaan!

Liity mukaan facebook ryhmään tästä

Vuoden 2019 aikana olen jalkautunut myös Instagramiin omalla roolillani @rautalaakari_ilonaritola. Mitä olen havainnut palautteiden perusteella, on se, että sosiaalisen median kanavissa kaikki tieto ei kuitenkaan näy kaikille heidän feedeissään ja ensi vuonna laajennankin tiedon lisäämistä sähköpostilistan puolelle. Tästä myöhemmin lisää!

Raudanpuute -blogi

Raudanpuuteblogi elää 1-2 kuukausittaisen postauksen vauhdilla ja sen pääset tuttuun tapaan tilaamaan sähköpostiisi raudanpuute.fi sivustolta. Tulevaisuudessa tulen kertomaan laajemmaltikin ravinnosta ja terveydestä! Viime vuoden aikana kävijöitä raudanpuute.fi sivustolla oli 110 000 ja medipudas.fi sivuston blogissa 9000.

Blogiin pääset tutustumaan tästä

Arvaatko mitkä olivat suosituimmat kirjoitukset? Pääset tutustumaan niihin alta!

Vuoden 2019 luetuimmat raudanpuutteeseen liittyvät blogipostaukset ovatkin tässä:

  1. Raudanpuutteen oireet aikuisella 26 000 lukukertaa
  2. Lasten raudanpuute -oireet 18 000 lukukertaa
  3. 20 tiukkaa kysymystä ja vastausta raudanpuutteesta 15 000 lukukertaa
  4. Mitä hemoglobiini ja ferritiini kertovat raudanpuutteesta 12 000 lukukertaa
  5. Voiko raudanpuute aiheuttaa oireita ilman anemiaa 10 000 lukukertaa

Kiitokset

Kiitämme suuresti asiakkaitamme ja seuraajiamme raudanpuuteblogi -sivustolla. Teidän avullanne tieto kulkee eteenpäin ja saavuttaa heidätkin, jotka vielä pohtivat mitä heidän väsymyksensä ja voimattomuutensa taustalla voisi olla. Viedään jatkossakin, maailmallakin kuuluisaa, suomalaista naisenergiaa eteenpäin.

Näissä merkeissä jätämme vuoden 2019 taaksepäin ja alamme suunnitella kovasti tulevaa, entistä rautaisampaa vuotta 2020. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille!

Lääkäri Ilona Ritola

Lääkäriasema Medipudas Oy